Treinkaartje duurder in spits en goedkoper in daluren

Onlangs heeft staatssecretaris Wilma Mansveld nieuwe vervoersafspraken gemaakt, waaruit blijkt dat treinkaartjes in de spits duurder gaan worden. Hier staat tegenover dat de tarieven van treinkaartjes in de daluren juist omlaag gaan. Hiermee wil Mansveld bereiken dat reizigers die niet in de spits hoeven te reizen hier ook geen gebruik van maken, waardoor treinen minder vol raken in de spits en daluren populairder worden. Een treinkaartje in de spits zou weleens 10% duurder kunnen worden en een trajectkaart 6%. Daarentegen zullen prijzen van treinkaartjes in de daluren waarschijnlijk met 12% dalen.

Mansveld

In de daluren reizen als je niet in de spits hoeft te reizen.

Mansveld maakt meer afspraken met de NS

Naast de afspraken over de tariefdifferentiatie heeft Mansveld ook afspraken gemaakt over andere zaken. Zo komen er in de toekomst toiletten in de sprinters en gaan InterCity’s langer door in het weekend. Zo zouden er op sommige trajecten al geen treinen meer rijden rond middernacht, terwijl dit in de toekomst tot 01:00 uur zal worden verlengd.

Tevens heeft Mansveld een stimulerend middel voor de NS en ProRail ingezet, waardoor de dienstverlening van beide bedrijven hopelijk verbeterd wordt. Zo is het voor de bedrijven mogelijk om een beloning van 10 miljoen euro op te strijken als alle afspraken worden behaald, maar staat daar een boete van 6,5 miljoen tegenover als de afspraken niet worden behaald.

Alle rechten voorbehouden 2019 - 2020 | Goedkoop-treinkaartje.nl

This window will automatically close in 15 seconds

Deel deze pagina!