Trein van Italië naar Oostenrijk tegengehouden vanwege Coronavirus

Met de wereldwijde verspreiding van het Coronavirus slaat de angst in landen toe. Zo heeft Oostenrijk afgelopen zaterdag een internationale trein vanuit Italië tegengehouden. In de trein zouden twee vrouwen zitten die ernstig hoestten en koorts hadden. De trein van Venetië naar München werd uit voorzorg stilgezet. Het tweetal werd uit de trein gehaald voor onderzoek in een nabijgelegen ziekenhuis, waarna de trein met 500 passagiers weer verder kon.

Trein Italië – Oostenrijk mag door

Later bleek dat de vrouwen niet besmet waren met het Coronavirus. Toch werd de trein bij de grens van Oostenrijk nogmaals stilgezet. Het wachten was op toestemming van de Oostenrijkse minister van Binnenlandse Zaken Nehammer. Enkele momenten later mocht de trein verder reizen.

Deutsche Bahn die het traject verzorgd verwacht voor vandaag geen problemen. Treinen rijden volgens de normale dienstregeling.

157 besmettingen in Italië

In minder dan een week tijd is het probleem in Italië groter dan ooit. Het aantal besmettingen steeg rap naar 157 met op dit moment al 4 dodelijke slachtoffers. Mondkapjes in Italië zijn uitverkocht en inwoners hebben angst.

Op het moment van schrijven is de angst voor veel vitale en jonge mensen niet gevaarlijk. Wel is het mogelijk dat het virus zich muteert bij het verspreiden en het een groter risico vormt. Het tegengaan van het virus is dan ook de enige oplossing.

Trein ItalieTrein MunchenTrein OostenrijkTrein Venetie