Categorieën: NS trein nieuws

Trein stilgezet door onbeheerde laptoptas

Vandaag is de trein van Brussel naar Amsterdam stilgezet, doordat reizigers een onbeheerde laptoptas aantroffen. Hierop werd de trein stilgezet bij station Roosendaal, werden hulpdiensten gewaarschuwd en moest het explosievenopruimingsteam komen om de tas te verwijderen. Het bleek uiteindelijk loos alarm, omdat er daadwerkelijk een laptop in de tas zat in plaats van een bom. Reizigers werden op station Roosendaal direct uit de trein gehaald, maar mochten later weer instappen en konden hun weg vervolgen.

Geen vertraging

Overig treinverkeer heeft volgens de NS geen last gehad van vertraging, doordat de trein bij station Roosendaal tot stilstand is gebracht.

Kunnen niet voorzichtig genoeg zijn

Een woordvoerder van de NS benadrukt nogmaals dat we niet voorzichtig genoeg kunnen zijn in dit soort gevallen. Met de ontwikkelingen van de afgelopen weken was het werkelijk mogelijk dat er een bom in de trein zou zitten. Het traject van Brussel naar Amsterdam is zeker een risico traject en eentje waar geen risico genomen mag worden. Er is dan ook juist gehandeld door het personeel van de trein ook al ging het om loos alarm.

{mymaplocation id=304 width=100% height=400px zoom=11 type=google }

Delen
Aangemaakt door
Goedkoop-treinkaartje.nl

Laaste nieuws

Goedkope NS Dagretour en Smullers

Trek er deze zomer een dagje op uit met de goedkope NS Dagretour van de NS Spoordeelwinkel. Daarnaast ontvangt u…

1 week geleden

NS Zomertoer 2019

Komende zomer een dagje op stap met de trein? Reis voordelig op een traject naar keuze met de NS Zomertoer…

1 week geleden

Goedkope treinkaartjes in juli 2019

Trek er samen een op uit en reis goedkoop met de trein! In juli 2019 zijn er weer goedkope treinkaartjes…

1 week geleden

Treinongeluk tussen Leeuwarden en Sneek

Een trein is maandagochtend verongelukt op het traject tussen Leeuwarden en Sneek. Het ongeluk met een voertuig gebeurde ter hoogte…

1 week geleden

Defecte trein tussen Den Bosch en Tilburg

Zondagavond was er drie kwartier geen treinverkeer mogelijk tussen Den Bosch en Tilburg door een defecte trein op het spoor.…

1 week geleden