Trein rijdt door na remfout op station Rotterdam Alexander

Afgelopen week is een trein doorgereden op station Rotterdam Alexander, omdat het remmen te laat zou zijn ingezet. Hierdoor kwam het voorste deel van de trein voorbij het perron, waarop de machinist uit veiligheidsoverwegingen besloot om door te rijden. Bij het opengaan van de deuren zouden reizigers van de voorste treinstellen op het spoor terechtkomen met alle gevolgen van dien.

 

Het zou gaan om een machinist in opleiding die werd begeleid door zijn instructeur. Helaas heeft de machinist het station niet goed ingeschat, waardoor hij de trein niet op tijd tot stilstand wist te brengen. Volgens een woordvoerder van de NS zal er geen actie worden ondernomen tegen de machinist in opleiding, omdat dit soort fouten kunnen gebeuren en het ‘mensenwerk’ blijft.

Vergoeding voor reizigers

De woordvoerder van de NS gaf aan dat reizigers die door dergelijke incidenten minimaal 30 minuten vertraging hebben opgelopen hun reis volledig vergoed krijgen. Voor reizigers die gedwongen moesten blijven zitten is er zeker een extra reistijd van 30 minuten opgekomen en zij kunnen dus allemaal een vergoeding aanvragen.

{mymaplocation id=302 width=100% height=400px zoom=11 type=google }