Categorieën: NS trein nieuws

Trein ontspoord bij Winsum

Vandaag is een trein bij Winsum ontspoord na een botsing met een tankwagen op een spoorwegovergang. Zowel de machinist van Arriva als de vrachtwagenchauffeur zijn ongedeerd gebleven. Op het moment van het ongeluk waren er ongeveer 75 passagiers aan boord, waarvan er 3 met verwondingen naar het ziekenhuis zijn gebracht. Tevens werden er mensen ter plaatse behandeld door ambulance personeel en mochten mensen met lichte verwondingen naar de brandweer karzerne in de buurt. Reizigers die niets mankeerde zijn opgevangen in een nabijgelegen boerderij.

Tankwagen met melk

Het zou gaan om een tankwagen vol met melk die van een boerderij de onbewaakte spoorwegovergang op reed. De tankwagen is na de botsing in de sloot beland. Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren zal de Onderzoeksraad voor Veiligheid moeten onderzoeken, waarvan een team op pad is gestuurd. Tientallen hulpverleners snelde ter plaatse en hebben de slachtoffers opgevangen.

Het treinverkeer rondom Winsum ligt nog de hele dag stil. Reizigers moeten rekening houden met 30 – 60 minuten vertraging en kunnen hun reis vervolgen per bus.

Delen
Aangemaakt door
Goedkoop-treinkaartje.nl

Laaste nieuws

Goedkope NS Dagretour en Smullers

Trek er deze zomer een dagje op uit met de goedkope NS Dagretour van de NS Spoordeelwinkel. Daarnaast ontvangt u…

1 week geleden

NS Zomertoer 2019

Komende zomer een dagje op stap met de trein? Reis voordelig op een traject naar keuze met de NS Zomertoer…

1 week geleden

Goedkope treinkaartjes in juli 2019

Trek er samen een op uit en reis goedkoop met de trein! In juli 2019 zijn er weer goedkope treinkaartjes…

1 week geleden

Treinongeluk tussen Leeuwarden en Sneek

Een trein is maandagochtend verongelukt op het traject tussen Leeuwarden en Sneek. Het ongeluk met een voertuig gebeurde ter hoogte…

1 week geleden

Defecte trein tussen Den Bosch en Tilburg

Zondagavond was er drie kwartier geen treinverkeer mogelijk tussen Den Bosch en Tilburg door een defecte trein op het spoor.…

1 week geleden