Trein naar Londen wordt sneller

Vanaf volgend jaar (2017) zal de reistijd voor de reis per trein naar Londen aanzienlijk beperkt worden en zullen mogelijk ook de tarieven worden verlaagd. Dit heeft een woordvoerder van Eurostar afgelopen week laten weten. Momenteel dienen reizigers over te stappen op Brussel-Zuid, maar dit zal vanaf 2017 niet meer nodig zijn. Twee keer per dag zal er een Eurostar trein vertrekken vanaf Amsterdam Centraal en worden reizigers met ongeveer 4 uur naar Londen gebracht. Dit komt voornamelijk door lange veiligheidscontrole op station Brussel-Zuid, aangezien deze op de terugweg niet noodzakelijk is en de reistijd dan slechts 3 uur en 50 minuten bedraagt.

Sneller van Amsterdam naar Londen

Het is wel duidelijk dat reizigers vanaf volgend jaar sneller per trein naar Londen reizen. Zo kunnen reizigers die bang zijn voor vliegreizen eindelijk genieten van een snelle en betaalbare manier van reizen. Inwoners van Antwerpen zijn niet blij met de plannen, aangezien de trein niet in Antwerpen stopt vanwege te hoge beveiligingskosten.

Reistijd van Amsterdam naar Londen in 2017

Twee keer per dag vertrekt er een trein van Amsterdam naar Londen. Deze reis zal doordeweeks 4 uur en 9 minuten duren en in het weekend (vanwege werkzaamheden bij Mechelen) 4 uur en 39 minuten. De terugreis van Londen naar Amsterdam duurt slechts 3 uur en 50 minuten, omdat er dan geen veiligheidscontroles nodig zijn.