Categorieën: NS trein nieuws

Trein naar België presteert ondermaats

Over het algemeen zijn de jaarcijfers van NS positief, maar de trein naar België presteert vooralsnog ondermaats. Er zouden niet genoeg zitplaatsen worden aangeboden op de Hogesnelheidslijn (HSL) en er zijn nog te vaak problemen op het spoor. De NS ontvangt daarom ook voor 2016 weer een boete van 1.25 miljoen euro. Dit is de tweede boete op rij voor dezelfde fout en bij de derde loopt de NS het risico op verlies van de Hogesnelheidslijn en zal een andere vervoerder dit traject toegewezen krijgen.

Compensatieregeling

Reizigersvereniging Voor Beter OV pleit al jaren voor een betere verbinding tussen Nederland en België. Zij vinden dat de NS reizigers op het traject moeten compenseren, omdat de kwaliteit van treinreizen op het traject ondermaats is.

De NS is geschrokken van de behaalde resultaten. Zeker omdat zij vorig jaar beloofd hebben hier prioriteit nummer 1 van te maken en dit alsnog voor weinig resultaat heeft gezorgd. NS-Topman Roger van Boxtel geeft aan dat er momenteel wordt gekeken naar oplossingen. Wellicht dat andere partijen moeten worden betrokken om de capaciteit en kwaliteit te verhogen, maar hier zal een team van de NS zich over moeten buigen.

Boetes

De boetes zijn natuurlijk hoog, maar in verhouding met de inkomsten valt dit in het niets. Een veel zwaardere straf is natuurlijk het kwijtraken van de HSL, waarmee de NS een grote inkomstenbron verliest.

Delen
Aangemaakt door
Goedkoop-treinkaartje.nl

Laaste nieuws

Goedkope NS Dagretour en Smullers

Trek er deze zomer een dagje op uit met de goedkope NS Dagretour van de NS Spoordeelwinkel. Daarnaast ontvangt u…

1 week geleden

NS Zomertoer 2019

Komende zomer een dagje op stap met de trein? Reis voordelig op een traject naar keuze met de NS Zomertoer…

1 week geleden

Goedkope treinkaartjes in juli 2019

Trek er samen een op uit en reis goedkoop met de trein! In juli 2019 zijn er weer goedkope treinkaartjes…

1 week geleden

Treinongeluk tussen Leeuwarden en Sneek

Een trein is maandagochtend verongelukt op het traject tussen Leeuwarden en Sneek. Het ongeluk met een voertuig gebeurde ter hoogte…

1 week geleden

Defecte trein tussen Den Bosch en Tilburg

Zondagavond was er drie kwartier geen treinverkeer mogelijk tussen Den Bosch en Tilburg door een defecte trein op het spoor.…

1 week geleden