Een zwarte dag voor het treinverkeer in Pakistan. De trein was onderweg naar Liaquatpur in Punjab toen het misging. Passagiers maakten gebruik van gasstellen in de trein om ontbijt te maken, maar dit ging faliekant mis. Hierbij ontplofte een treinstel, waarop brand ontstond. Zeker 71 passagiers zijn tot nu toe om het leven gekomen, maar een aantal ligt nog in kritieke toestand in het ziekenhuis. In totaal zijn zeker 3 treinstellen helemaal uitgebrand.


Rijdende trein ontploft en vliegt in brand

Opmerkelijk aan het verhaal is dat de trein nog zeker 20 minuten heeft doorgereden. Reizigers in de brandende treinstellen konden geen kant op. Een groot aantal van de overleden reizigers is noodgedwongen uit de trein gesprongen, waarbij zij zijn omgekomen.

Volgens een ooggetuige lagen reizigers over 2 kilometer verspreid langs het traject. Met scheppen, zand en emmers water is er geprobeerd de vlammen te doven, maar dit bleek tevergeefs. Uiteindelijk zijn drie treinstellen compleet uitgebrand.

Onduidelijk waar het misging

Reizigers in Pakistan koken hun voedsel elke ochtend in de trein. Het is nog onduidelijk waardoor de gasflessen tot ontploffing zijn gebracht. Het zou mogelijk gaan om een niet veilige gasfles. Arme reizigers in Pakistan nemen vaak eigen (oude) gasstelletjes mee aan boord. Daarbij worden veiligheidsmaatregelen ook structureel genegeerd en zitten treinen overvol.