Trein in Engeland elke dag te laat

Reizigers in Nederland mogen nog van geluk spreken over de punctualiteit van de NS, want in Engeland is een trein het afgelopen jaar elke dag te laat gekomen. Het is de trein niet één keer gelukt om op de juiste tijd te arriveren. Het gaat hier om de trein van de Britse plaats Brighton naar Londen. Abonnementhouders op dit traject betalen jaarlijks 5200 euro, maar kunnen niet rekenen op de juiste tijd. Ook de trein die een kwartier eerder op het traject rijd is in het afgelopen jaar slechts 1 keer op tijd gekomen.

Het traject wordt verzorgd door vervoerder Southern Rail. Een woordvoerder van het bedrijf liet weten dat de cijfers op het betreffende traject teleurstellend zijn en snel moeten worden verbeterd. De directeur van het bedrijf liet weten dat hij hard werkt aan verbeteringen, maar dat dit lastig is door de vele reizigers en het overvolle treinnetwerk. Volgens hem is het lastig om de capaciteit op te voeren, omdat de mogelijkheden van het spoor beperkt zijn.

Trein Londen

Punctualiteit van treinen in Engeland slecht

Aan de hand van de jaarcijfers is te zien dat de punctualiteit van treinen in het algemeen erg slecht is in Engeland. Zo is in totaal slechts 50,3% van de treinen van vervoerder Southern Rail op tijd gekomen, maar ligt het percentage voor de rest van Engeland niet veel hoger. Slechts 64,6% van de treinen in Engeland is het afgelopen jaar op tijd gekomen.

{mymaplocation id=2 width=100% height=400px zoom=11 type=google }

Alle rechten voorbehouden 2019 - 2020 | Goedkoop-treinkaartje.nl

This window will automatically close in 15 seconds

Deel deze pagina!