Categorieën: NS trein nieuws

Trein bij Hilversum ontspoord

Afgelopen week is een treinstel van de NS ontspoord op het traject van Hilversum naar Naarden-Bussum. Het gebeurde op woensdag rond 16:00 uur, waarbij het tweede rijtuig van de trein naast het spoor terecht kwam. Doordat de trein op dat moment met lage snelheid reed zijn de gevolgen minimaal gebleven. De trein bleef overeind en alle inzittende zijn er zonder kleerscheuren vanaf gekomen. De aanwezige hulpdiensten hebben alle inzittende uit de trein gehaald en de spoorwegpolitie heeft een onderzoek ingesteld naar de toedracht van het ongeluk.

De vertragingen voor de reizigers liepen hoog op, waarbij reizigers rekening moesten houden met vertragingen van ruim een uur. Op het traject van Hilversum naar Naarden-Bussum werd vervangend busvervoer ingezet. Reizigers die via Utrecht Centraal of Almere Centraal kwamen werden aangeraden om via Amsterdam Zuid te reizen. Reizigers vanuit Amersfoort, Amsterdam Centraal of Schiphol werden aangeraden om via Utrecht Centraal te reizen.

De NS wist niet te vertellen hoe lang de bergingswerkzaamheden zouden duren, omdat er nog niet bekend is hoeveel schade de trein heeft aangericht. Zo zou de trein een wissel en ruim 100 meter aan bovenleiding hebben vernield, maar was nog niet bekend in hoeverre de trein beschadigd was. Hulpdiensten zullen het treinstel optakelen en de schade bekijken, waarna de oplossingen tegen elkaar zullen worden afgewogen.

Delen
Aangemaakt door
Goedkoop-treinkaartje.nl

Laaste nieuws

Goedkope NS Dagretour en Smullers

Trek er deze zomer een dagje op uit met de goedkope NS Dagretour van de NS Spoordeelwinkel. Daarnaast ontvangt u…

1 week geleden

NS Zomertoer 2019

Komende zomer een dagje op stap met de trein? Reis voordelig op een traject naar keuze met de NS Zomertoer…

1 week geleden

Goedkope treinkaartjes in juli 2019

Trek er samen een op uit en reis goedkoop met de trein! In juli 2019 zijn er weer goedkope treinkaartjes…

1 week geleden

Treinongeluk tussen Leeuwarden en Sneek

Een trein is maandagochtend verongelukt op het traject tussen Leeuwarden en Sneek. Het ongeluk met een voertuig gebeurde ter hoogte…

1 week geleden

Defecte trein tussen Den Bosch en Tilburg

Zondagavond was er drie kwartier geen treinverkeer mogelijk tussen Den Bosch en Tilburg door een defecte trein op het spoor.…

1 week geleden