Thuiskomgarantie bij uitvallen van laatste trein

Het is u misschien nog nooit overkomen, maar uitval van de laatste trein komt weleens voor bij de NS. Reizigers zouden in dergelijke gevallen een ander vervoersmiddel moeten zoeken, terwijl het eigenlijk de schuld van de NS is. Daarom staat in de nieuwe afspraken die tot 2025 geldig zijn dat de NS verplicht is om vervangend vervoer te regelen in dit soort gevallen, zodat reizigers in ieder geval op een normale manier naar huis kunnen. In de nieuwe afspraken staat tevens vermeld dat er bij uitval van een trein binnen 1 uur vervangend busvervoer moet worden geregeld. Op het huidige moment heeft de NS 2 uur de tijd, maar dit levert volgens Minister Mansveld veel te veel vertraging op voor reizigers.

NS dagkaart actie

NS zorgt al langer voor vervangend vervoer.

Reizigersorganisatie Rover is blij met de afspraken

Volgens een woordvoerder van de NS zijn de afspraken in principe overbodig, omdat de NS meestal bij het uitvallen van treinen binnen een uur ter plaatse is met vervangend busvervoer. Daarbij worden reizigers momenteel al naar huis gebracht bij het uitvallen van de laatste trein, dus de afspraken zijn niet nieuw.

Reizigersorganisatie Rover is in ieder geval blij met de gemaakte afspraken die tot 2025 van kracht zijn. Op deze manier staat het zwart op wit en is de NS verplicht zich hieraan te houden. Dit geeft reizigers meer vertrouwen en er kan ergens op worden teruggekomen.

Alle rechten voorbehouden 2019 - 2020 | Goedkoop-treinkaartje.nl