Door alle problemen met de Fyra heeft Thalys haar omzet alleen maar zien stijgen. De Fyra zou namelijk het traject van Amsterdam naar Brussel gaan overnemen, maar door alle problemen met de hogesnelheidstrein is het aantal reizigers met de Thalys in het afgelopen jaren alleen maar gestegen. Het aantal reizigers van Amsterdam naar Brussel is met 16.7 procent gestegen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De Fyra is begin 2013 uitgevallen, waarop de Thalys direct al een stijging van 46% zag in haar passagiers aantallen.

Om de grote hoeveelheid passagiers op te vangen verhoogt Thalys het aantal treinen dat dagelijks op het traject rijden. Zo zullen er dit jaar nog 12 treinen per dag gaan rijden en in 2015 zal dit worden verhoogd naar 15 treinen per dag. Dit is goed nieuws voor de vervoerder, aangezien ze het in de voorgaande jaren altijd met 8 of 9 treinen hebben gedaan.

Thalys maakt groei door in Nederland.

Dagelijks reizen duizenden mensen tussen Nederland en Beglië

De concurrerende tarieven van de trein, de korte reistijd en het gemak zijn vaak beweegredenen voor forenzen om met de trein naar hun werk te gaan. Daarbij is het in de Thalys mogelijk om rustig door te werken en uitgerust aan te komen op de werkvloer. Daarnaast zijn er ook een groot aantal recreatieve reizigers die voor de bezienswaardigheden in Antwerpen, Brussel of Gent kiezen.

Bent u weleens in één van deze prachtige Belgische steden geweest? Bekijk dan nu de mogelijkheden en wellicht gaat u binnenkort met een Thalys actie naar België!

{mymaplocation id=6,4,30 width=100% height=400px zoom=11 type=google }