Spoorbrug bij Deventer 27 september gesloten

Bij onderzoek in de Gemeente Deventer voor het project Ruimte voor de Rivier zijn bommen uit de Tweede Wereldoorlog gevonden. De bommen zouden al 60 jaar in de Uiterwaarden, maar vormen natuurlijk nog altijd een risico voor de omgeving. De Explosieven Opruimingsdienst (EOD) zal op zaterdag 27 september de bommen tot ontploffing brengen, zodat het gevaar is geweken. Hierbij zal het trein, vaar- en luchtverkeer worden stilgelegd en mag niemand de omgeving betreden. De spoorwegbrug zal van 07:00 tot 14:00 uur worden afgesloten i.v.m. de werkzaamheden. Hierdoor kan er de nodige vertraging ontstaan voor reizigers, maar de NS bereid zich hier natuurlijk goed op voor. Zo worden reizigers geadviseerd om een andere route te nemen en worden extra bussen ingezet om de reizigers op te vangen.

Bom wordt gecontroleerd tot ontploffing gebracht.

Geen directe dreiging voor omgeving

Binnen het veiligheidsgebied wordt gelukkig niet gewoond of gewerkt, waardoor er voor de omgeving geen direct bedreiging is. Daarbij zullen er waarschijnlijk geen gevaarlijke stoffen vrijkomen en wordt de schade en geluidsoverlast beperkt door een intelligente constructie. Er hoeven door buurtbewoners dus geen maatregelen te worden getroffen.

Het project bij Deventer zal nog enige tijd duren en in totaal zijn er al 22 bommen uit de Tweede Wereldoorlog gevonden in het gebied. Naar verwachting zullen er in de nabije toekomst dus nog meer bommen worden gevonden. Het onderzoek zal zijn vervolg vinden in gebieden rond het Ijselhotel en in de Ossenwaard.

{mymaplocation id=159,161 width=100% height=400px zoom=11 type=google }

Alle rechten voorbehouden 2019 - 2020 | Goedkoop-treinkaartje.nl

This window will automatically close in 15 seconds

Deel deze pagina!