Snelste trein van de wereld is opnieuw de Maglev

De hogesnelheidstrein de Maglev is opnieuw de snelste trein van de wereld. De trein behaalde vorige week nog het record van van 590 kilometer per uur en heeft deze week een snelheid van 604 kilometer per uur behaald. Het is de bedoeling dat de Maglev treinen in 2027 passagiers gaan vervoeren op het traject van de hoofdstad Tokio naar Nagoya. De trein zal op dit traject waarschijnlijk een maximum snelheid van 500 km/u halen, maar uiteraard wordt eerst gekeken hoe hard de trein maximaal kan rijden.

Zweeftrein

De Maglev is zweeft ongeveer 10 centimeter boven het spoor en wordt aangedreven door elektromagneten. Hierdoor is deze snelheid mogelijk en kan deze wellicht nog een beetje worden opgevoerd. Uiteraard zal de trein met meer gewicht/reizigers minder hard gaan en zal het traject tussen Tokio en Nagoya binnen 40 minuten worden afgelegd. De afstand op dit traject is 286 kilometer, waardoor dit nog altijd een snelheidsrecord is.

Snelste trein van de wereld

Snelste trein van de wereld is de Maglev uit Japan

Het is niet verwonderlijk dat de snelste trein van de wereld in Japan is uitgevonden. Het land is al jaren een trekpleister voor spoorliefhebbers. Naast snelheidsrecords worden er ook records gebroken op punctualiteit. Zo heeft Japan in 2004 met ruim 160 duizend treinen een vertraging van gemiddeld 12 seconden weten te behalen. Om deze lijn voort te zetten zetten de spoorontwikkelaars alle zeilen bij om bij te blijven in techniek/technologie.

Er wordt dan ook verwacht dat ook de volgende snelheidsrecords zullen worden gebroken in Japan en dat de snelste trein voorlopig nog wel even uit Japan zal blijven komen.

Video van de recordpoging:

Alle rechten voorbehouden 2020 - 2021 | Goedkoop-treinkaartje.nl

This window will automatically close in 15 seconds
Deel deze pagina!