Potentieel slachtoffer van Ebola reisde met Openbaar Vervoer

Afgelopen week heeft een potentieel slachtoffer van Ebola met het Openbaar Vervoer gereisd. Hierbij heeft hij vanaf station Schiphol met de trein en bus gereisd naar zijn persoonlijke huisartsenpost waar hij met zijn koffers in de hand een dokter heeft geroepen. Het is niet nodig om direct in de stress te schieten aangezien reizigers vanaf 1 meter afstand geen gevaar vormen voor het virus. Het is nog niet duidelijk of de man slachtoffer is geworden van het virus, dus er is nog geen reden voor paniek. De koffer van de man is direct geïsoleerd en ook de 2 medewerkers van de huisartsenpost worden de komende 3 weken gemonitord. Twee keer per dag wordt hun temperatuur gemeten en ze worden gescand door GGD-artsen.

GGD-artsen zijn zich bewust van de gevaren van Ebola.

RIVM zoekt uit voor wie de trein- en busreis problematisch kan zijn

Door middel van camerabeelden en persoonlijke gegevens zoekt de RIVM uit met wie de man in aanraking zou zijn geweest tijdens zijn reis. Zo zou hij misschien met iemand contact hebben gehad onderweg en bestaat er de kans dat hierbij het virus is overgegeven. GGD Dordrecht heeft het verhaal van de reiziger bevestigd en heeft de man voor de komende 3 weken in quarantaine gezet.

Tips voor reizigers voor de trein vanuit Schiphol

Heeft u naast een man met een koffer gezeten en voelt u zich een beetje ziek. Neem dan contact op met de huisarts, zodat hij u misschien verder kunt helpen. Preventie is altijd beter dan genezing!

{mymaplocation id=277 width=100% height=400px zoom=11 type=google }

Alle rechten voorbehouden 2020 - 2021 | Goedkoop-treinkaartje.nl

This window will automatically close in 15 seconds
Deel deze pagina!