Poolse dief op trein gezet naar Berlijn

Afgelopen week zijn er beelden op het internet gezet door de politie van Almelo, waarop te zien was hoe een Poolse veelpleger op de trein naar Berlijn werd gezet. Volgens een woordvoerder van de politie gaat het om een man van Poolse afkomst en heeft hij in het afgelopen jaar 66 diefstallen gepleegd. Hij had zelf aangegeven dat hij graag weer terug wou naar Polen, maar hier niet genoeg geld voor had. De politie van Almelo heeft toen een treinkaartje naar Berlijn gekocht voor de man en hem op de trein gezet. De agenten hebben het incident gefilmd en het later op de Facebook pagina van de politie geplaatst.

Volgens Minister Opstelten is dit niet de manier om met veelplegers om te gaan en zal daarom in de komende maand een brief aan de tweede kamer schrijven. Daarin zal iets staan over de aanpak van veelplegers en ook deze specifieke zaak van de Poolse veelpleger. Volgens een woordvoerder van politie Almelo wouden de agenten op deze manier aandacht vragen voor de aanpak van veelplegers, omdat ze het nutteloos vonden om de man nogmaals op te pakken. Hij had immers al 65 keer een misdaad gepleegd.

Wij van Goedkoop-treinkaartje.nl vinden dat de politie van Almelo goed gehandeld heeft aangezien de man immers zelf aangaf dat hij terug wou naar Polen en dit was voor de politie de ideale gelegenheid om aandacht te vragen voor dit vraagstuk.

Alle rechten voorbehouden 2019 - 2020 | Goedkoop-treinkaartje.nl