Parkeren met korting bij NS Treinstations

Het is druk in de treinen en duurzaamheid staat boven alles. Toch blijft NS ambitieus en wordt er gekeken naar mogelijkheden om nog meer reizigers over te halen om met de trein te reizen. Zo heeft NS haar zinnen gezet op het overhalen van automobilisten. Het is namelijk mogelijk om te parkeren met korting bij NS Treinstations en over te stappen op de trein.

Parkeren met korting bij NS-Stations

Wanneer je parkeert bij een P+R en reist met NS betaal je gemiddeld 4 euro per dag. De korting wordt verrekend aan het eind van de dag, waarbij je de OV Chipkaart kan scannen voordat je betaald. Zo verrekend de betaalautomaat de parkeerkorting en profiteer jij van een soepele overstap. Heb je een parkeerabonnement? Dan wordt deze korting automatisch verrekend.

Proef met kenteken

Op station Rotterdam Centraal is NS een proef gestart met betalen op kenteken. Deze is gekoppeld aan zowel het parkeer abonnement als de OV Chipkaart, waarmee de reiziger zelf geen handeling meer hoeft te verrichten en het reisgemak wordt vergroot. Bij succes wordt de proef ook op station Driebergen-Zeist gedraaid, waarna de technologie mogelijk naar meer P+R parkeerplaatsen wordt uitgerold.

Parkeren bij NS-stations

Op dit moment komt ongeveer vijf procent van de treinreizigers met de auto naar het treinstation. In de komende periode wil NS extra automobilisten overhalen. NS wilt dit bereiken door het gemak van betalen te vergroten en parkeren met korting bij stations aan te bieden.

In totaal zijn er ongeveer 52 duizend parkeerplekken beschikbaar bij NS-stations. Zeker bij stations bij een dorp of kleine steden is de overstap van auto naar trein erg populair. Daar maakt 20 procent van de reizigers gebruik van deze regeling. Populairst is station Lage Zwaluwe met bijna 50 procent van de reizigers die gebruik maakt van de parkeermogelijkheid.

Trein en Parkerentrein korting