Vanaf juli 2014 zal het papieren treinkaartje verdwijnen en zal er alleen nog gebruik gemaakt worden van de OV-chipkaart. Verschillende belangenorganisaties waren tegen de verdwijning van het papieren treinkaartje, omdat het onvriendelijk en duurder zou zijn voor reizigers die incidenteel met de trein gaan. Organisaties als Rover en Maatschappij Voor Beter OV zijn het niet eens met de besluiten van de NS en zijn ontevreden.

De NS heeft zal nog wel een papieren OV-chipkaart verkopen die het papieren treinkaartje zal gaan vervangen. Zo kunnen toeristen en reizigers die zelden gebruik maken van de trein toch nog een vervoersbewijs kopen, maar er zal wel een toeslag van € 1,- worden gerekend voor dit vervoersbewijs.

Papieren treinkaartje gaat dan toch eindelijk verdwijnen

Treinkaartjes acties zullen ook in de toekomst blijven

Het zal ook in de toekomst nog mogelijk blijven om een goedkoop treinkaartje te bemachtigen. De treinkaartjes zullen hoogstwaarschijnlijk worden geladen op een wegwerp OV-chipkaart of de poortjes worden aangepast, waardoor ze barcodes kunnen scannen. Er gaan zelfs al geruchten dat je bij aankoop van een goedkoop treinkaartje of NS dagkaart actie het product op je persoonlijke OV-chipkaart kunt laden (geweldig toch?).