Opnieuw ontploft er een trein in Canada

Amper twee weken geleden was een goederentrein vol met ruwe olie ontspoord en geëxplodeerd in de Amerikaanse staat North Dakota. Hierbij kwamen gelukkig geen mensen om het leven, maar de schade was enorm. Nu is  opnieuw een goederentrein ontploft in de buurt van het Canadese dorpje Plaster Rock. Op het traject van Toronto naar Moncton ontspoorde de trein, waarna ruwe olie en tanks met propaan in brand stonden. Bij het treinongeluk zijn gelukkig geen gewonden gevallen, maar wel hebben 45 inwoners van het dorpje hun huis moeten verlaten.

Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren is nog niet duidelijk, maar we zijn natuurlijk blij dat er niemand gewond is geraakt. Wel blijkt de materiële schade enorm en zal het even duren voor de hulpdiensten het spoor weer begaanbaar hebben gemaakt. Het treinverkeer tussen Toronto en Moncton ligt daarom enige tijd stil.

Treinongeluk in Canada

Eerder treinongeluk in Canada

Een half jaar geleden vond er ook al een treinongeluk in Canada plaats, waarbij 47 mensen om het leven zijn gekomen. Het spoorbedrijf die verantwoordelijk was voor dit treinongeluk is enkele weken later failliet verklaard door de hoge schadevergoedingen.

Alle rechten voorbehouden 2019 - 2020 | Goedkoop-treinkaartje.nl

This window will automatically close in 15 seconds

Deel deze pagina!