Onderzoek voor snelle trein naar Berlijn is beïnvloed

In het onderzoek naar tijdswinst op het traject tussen Amsterdam en Berlijn hebben de Duitse grensplaatsen Bad Bentheim en Rheine het onderzoek van Provincie Overijssel beïnvloed. De meest logische stap zou zijn om zoveel mogelijk treinstations over te slaan, zoals dit gebeurd voor station Almelo, Deventer, Apeldoorn, Amersfoort, Hilversum en Bünde/Bad Oeyenhausen.

Financiering van onderzoek

Tussenstops Rheine en Bad Bentheim zagen de bui al hangen en hebben een verbod opgelegd aan de provincie Overijssel om hun station te onderzoeken. Doordat zij het onderzoek deels financierden hadden zij de juiste invloed.

Uit het onderzoek kwamen diverse routes voor de trein van Amsterdam naar Berlijn, maar opvallend genoeg werden stations Rheine en Bad Bentheim niet geschrapt.

Oplossing

Uiteindelijk is het doel om een internationale treinverbinding van maximaal 4 uur te realiseren tussen Amsterdam en Berlijn. Zo wordt de trein een goed en duurzaam alternatief voor het vliegtuig. Om dit plan te laten slagen worden verschillende opties overwogen, zoals het overslaan van stations en gebruik van de hogesnelheidslijn door Duitsland.

Trein Bad Bentheimtrein berlijnTrein Rheine