NS Zonetaxi wordt gepresenteerd

Afgelopen week was de presentatie van de NS Zonetaxi op het station van Hilversum. Met de NS Zonetaxi wilt de NS een dienst aanbieden waarbij de passagier van begin tot eind bestemming gebruik kan maken van de eigen diensten.

NS zonetaxi

De NS Zonetaxi zal passagiers van en naar het station rijden. Dit is op het huidige moment op 20 stations van de NS mogelijk, maar dit zal in de nabije toekomst worden uitgebreid. Eerder lanceerde de NS al diensten als de OV-fiets en de OV-scooter, maar nu ook de NS Zonetaxi. Om gebruik te maken van de taxi dienst van de NS dient u lid te worden voor een maandelijks bedrag van 1,- euro. Bij elke taxirit betaald u vervolgens een starttarief van 3 euro en voor elke Zone(2 kilometer) die u extra rijd een bedrag van 4 euro. Bij elk station van de NS zullen 2 parkeerplaatsen worden geplaatst waar gebruik gemaakt kan worden van de NS Zonetaxi.

 

Het project is opgestart om het taxi verkeer van treinreizigers weer te stimuleren en de aangesloten taxi bedrijven weer toekomst te geven. Mooi aan het project is dat twee grote organisaties(de NS en de KNV taxi) met elkaar zijn gaan samenwerken op de NS Zonetaxi op te starten, waardoor er geen subsidie benodigd was.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alle rechten voorbehouden 2020 - 2021 | Goedkoop-treinkaartje.nl

This window will automatically close in 15 seconds
Deel deze pagina!