NS verontschuldigd voor voetballied over joden in trein

Afgelopen zondag heeft zich een vreemd voorval voorgedaan in de trein van Tilburg naar Rotterdam. Personeel van NS zou een voetballied over Joden hebben afgespeeld over de intercom van de trein. Een inzittende beklaagde zich op Twitter, waarop NS het voorval heeft onderzocht.


NS biedt excuses aan

Na een kort intern onderzoek wist een woordvoerder van NS te vertellen dat collega’s enthousiast waren geraakt door reizigers die terugkwamen van carnaval. Opmerkelijk is natuurlijk dat zij hebben gekozen voor een pro-Ajaxlied in de trein naar Rotterdam.

NS laat in een verklaring weten dat zij het lied ongepast vinden. Daarbij past het niet bij het bedrijf en gedachtegoed. Excuses zijn daarom gemaakt, zowel publiekelijk als aan de reiziger op Twitter. Ook het personeel van NS is aangesproken op hun gedrag.

Centrum Informatie en Documentatie Israël

Het Centrum Informatie en Documentatie Israel (CIDI) reageerde tevens verontwaardigd. Zij vinden het een dom en pijnlijk voorval. Iets wat niet zou mogen voorkomen in treinen van NS en wat we niet mogen accepteren.

Trein Carnavaltrein rotterdamTrein Tilburg