Categorieën: NS trein nieuws

NS Oplaadpunten op stations

In de toekomst komen er wellicht NS oplaadpunten voor mobieltjes en tablets, omdat het aantal reizigers met dit soort mobiele toestellen enorm is toegenomen in de afgelopen jaren. De NS is sowieso bezig met oplaadpunten in alle treinen, maar de oplaadpalen op stations wordt gezien als een tussenoplossing.

Toch zijn niet alle partijen even enthousiast over de tussenoplossing en is ook Minister Mansveld nog niet overtuigd. Volgens een woordvoerder staan reizigers gemiddeld 5 minuten te wachten en dat is veel te kort om een mobiel apparaat op te laden.

Hoeveel gaat dit voor de NS kosten?

Mansveld brengt kosten in kaart

Om de NS oplaadpunten te realiseren wilt Minister Mansveld eerst weten wat de kosten zijn, waarna een beslissing kan worden genomen. Zo kan er gekeken worden of de lasten opwegen tegen de baten. Naar schatting kosten de laadpalen 3500 per stuk en daarom wilt Mansveld eerst weten hoeveel de inbouw van stopcontacten in de trein gaat kosten. Ook ProRail is van mening dat er eerst moet worden gekeken naar de kosten, maar geeft aan dat het zeker mogelijk is om NS laadpunten op stations te installeren.

Delen
Aangemaakt door
Goedkoop-treinkaartje.nl

Laaste nieuws

Goedkope NS Dagretour en Smullers

Trek er deze zomer een dagje op uit met de goedkope NS Dagretour van de NS Spoordeelwinkel. Daarnaast ontvangt u…

1 week geleden

NS Zomertoer 2019

Komende zomer een dagje op stap met de trein? Reis voordelig op een traject naar keuze met de NS Zomertoer…

1 week geleden

Goedkope treinkaartjes in juli 2019

Trek er samen een op uit en reis goedkoop met de trein! In juli 2019 zijn er weer goedkope treinkaartjes…

1 week geleden

Treinongeluk tussen Leeuwarden en Sneek

Een trein is maandagochtend verongelukt op het traject tussen Leeuwarden en Sneek. Het ongeluk met een voertuig gebeurde ter hoogte…

1 week geleden

Defecte trein tussen Den Bosch en Tilburg

Zondagavond was er drie kwartier geen treinverkeer mogelijk tussen Den Bosch en Tilburg door een defecte trein op het spoor.…

1 week geleden