Op zondag 13 oktober wordt de NS kinderboekenruil weer georganiseerd ter afsluiting van de kinderboekenweek. Deze keer op station Utrecht Centraal en Amsterdam Centraal. Hierbij ruilt mogen kinderen een eigen boek omruilen voor een nieuw boek of eentje van een ander kind. De opening is om 10:00 uur op station Utrecht Centraal in het bijzijn van conducteur John Piqué en Romano Strang. Tevens zijn Anna Woltz (auteur Kinderboekenweekgeschenk 2019) en Natascha Stenvert (illustrator Prentenboek van de Kinderboekenweek 2019) aanwezig.

Kinderboekenruil op station Amsterdam en Utrecht

In de Amstelpassage van Amsterdam Centraal en de stationshal van Utrecht Centraal is de NS Kinderboekenruil te vinden. Oude boeken worden hier ingeruild voor het Kinderboekenweekgeschenk of een oud boek van een ander kind. Rond 16:00 uur wordt de ruilhandel afgesloten. Overgebleven boeken worden gedoneerd aan Kinderzwerfboek.

Kinderzwerfboek

Het ‘Kinderzwerfboek’ is een initiatief van Nationaal Fonds Kinderhulp. Boeken zijn terug te vinden in wachtkamers, ziekenhuizen, winkels, treinen of scholen. De boeken zijn gekenmerkt met een ‘Zwerfsticker’. Middels de code kan een boek worden ingescand, waarmee de zwerftochten van de boeken worden gevolgd.