NS Groepsretour wordt misbruikt

Het reisproduct (NS Groepsretour) dat is bedoeld om groepen met korting te laten reizen wordt al langere tijd misbruikt door tussenhandelaren. Zo brengen tussenhandelaren reizigersgroepen op hetzelfde traject bij elkaar, waardoor een treinkaartje voor het traject slechts € 7 bedraagt. Met een kleine toeslag aan de tussenhandelaar ontvangt  vervolgens iedereen zijn treinkaartje voor de treinreis. Omdat bij elkaar zitten niet verplicht is kunnen reizigers hier onbeperkt van profiteren. De NS schat dat zij maandelijks 140 duizend euro mislopen door de 20 duizend reizigers die gebruik maken van dit concept.

Commercieel belang

De NS is opzoek naar een oplossing. Het stimuleren van groepsreizen moet blijven bestaan en ook het samenkomen van groepen mensen via Facebook is geen ongewenste activiteit. Wel is het kwalijk dat tussenhandelaren hier geld over proberen te verdienen en daarom is de NS opzoek naar een oplossing om het commerciële belang te elimineren.

In de afgelopen maanden zijn tientallen handelaren aangepast en op een zwarte lijst geplaatst. Tevens zijn honderden NS Groepstickets ongeldig verklaard, waarmee een stap in de goede richting is genomen.

Onduidelijkheid

De NS komt binnenkort met een passende wijziging in de reglementen van de NS Groepsretour, maar heeft hier nog niets over naar buiten gebracht. Mogelijk dienen groepen samen te reizen en dient de hoofdboeker zich te legitimeren.


Alles over: de NS Groepsretour