Categorieën: NS trein nieuws

NS Geeft reparaties aan airco prioriteit

In de zomer en vakantieperiode geeft de NS prioriteit aan reparaties aan de airco-units in treinen. Zeker met de hittegolf van de komende weken is het belangrijk dat de airco’s blijven werken en reizen comfortabel blijft. Zeker met temperaturen van 30 graden is het natuurlijk heerlijk om in een koude trein te stappen. In totaal beschikt bijna 95% van de Nederlandse treinen een airco die jaarlijks een onderhoudsbeurt krijgen. Elke 3 maanden wordt de filter vervangen om verse lucht in treinen te garanderen.

Prioriteit aan 5000 airco’s

De NS heeft de prioriteit van de ruim 5000 airco-units verhoogd. Bij een defect wordt de trein zo snel mogelijk uit de dienstregeling gehaald en moet de airco worden nagekeken en hersteld. Zeker in de komende weken is dit voor de reiziger extra belangrijk.

Enkele vragen

Hieronder enkele vragen m.b.t. de airco-units in treinen.

Kan de machinist of conducteur de temperatuur in de trein regelen?

Nee, de temperatuur wordt computergestuurd en is niet te wijzigen door de conducteur of machinist in een trein.

Wat gebeurd er in treinen zonder airco?

95% van de treinen in Nederland beschikt over een airco. De oudere treinen zijn veelal sprinters en beschikken niet over een airco. Deze worden ingezet op de korte trajecten, waarbij u eventueel het raam kunt openschuiven.

Hoeveel onderhoudsteams zijn er?

In de komende weken worden er op 4 locaties verspreid over Nederland reparaties uitgevoerd, waarbij het aantal monteurs is verhoogd i.v.m. het warme weer. In totaal 4 onderhoudsteams met meerdere monteurs.

Hoelang duurt een airco reparatie?

Het repareren van een airco is een complex proces, waarbij vooraf niet kan worden gezegd hoelang dit duurt. Na een korte analyse kan vaak bepaald worden hoelang een trein uit de dienstregeling moet worden gehaald. Vaak is een trein binnen 24 uur weer op het spoor terug te vinden.

Delen
Aangemaakt door
Goedkoop-treinkaartje.nl

Laaste nieuws

Zomer aanbiedingen: Internationale treintickets met korting!

Internationale Treintickets met korting Zomer aanbiedingen voor populaire bestemmingen. Zoek tickets Trein Keulen Boek deze zomer voordelige treintickets naar Keulen…

11 uur geleden

Goedkope NS Dagretour en Smullers

Trek er deze zomer een dagje op uit met de goedkope NS Dagretour van de NS Spoordeelwinkel. Daarnaast ontvangt u…

1 week geleden

NS Zomertoer 2019

Komende zomer een dagje op stap met de trein? Reis voordelig op een traject naar keuze met de NS Zomertoer…

1 week geleden

Goedkope treinkaartjes in juli 2019

Trek er samen een op uit en reis goedkoop met de trein! In juli 2019 zijn er weer goedkope treinkaartjes…

1 week geleden

Treinongeluk tussen Leeuwarden en Sneek

Een trein is maandagochtend verongelukt op het traject tussen Leeuwarden en Sneek. Het ongeluk met een voertuig gebeurde ter hoogte…

1 week geleden

Defecte trein tussen Den Bosch en Tilburg

Zondagavond was er drie kwartier geen treinverkeer mogelijk tussen Den Bosch en Tilburg door een defecte trein op het spoor.…

1 week geleden