NS doet aangifte tegen treinplasser

Afgelopen week is chaos ontstaan, nadat iemand een video had geupload van een jongeman die in de trein over de banken heen plaste. Facebook had wegens privacyredenen de foto direct offline gehaald. Later verscheen de afbeelding opnieuw, omdat verschillende andere hem opnieuw hadden geplaatst.

Een woordvoerder van de NS liet weten dat dit een schandalige en ongehoorde actie is en dat hier zeker iets mee gedaan gaat worden. Sinds 1 mei 2015 heeft Minister Mansveld de NS bevoegd om zonder tussenkomst van de rechter iemand een stationsverbod te geven. Op deze manier zouden geweldplegers in het Openbaar Vervoer sneller kunnen worden aangepakt en zouden zij sneller een straf opgelegd krijgen. De treinplasser dreigt dan ook de eerste te worden die deze straf opgelegd krijgt en dat allemaal via sociale media.

De NS gaat komende maandag aangifte doen tegen de jongeman en wil nog niet vooruit lopen op de straffen die hem worden opgelegd. Dit zou vermoedelijk een stationsverbod kunnen zijn, waarbij hij een bepaalde tijd niet meer met de trein mag en zich ook niet meer mag laten zien in de buurt van stations. Uiteraard staat hem waarschijnlijk een flinke boete te wachten voor vernieling en vandalisme in de trein. De schoonmaakkosten zullen waarschijnlijk ook op de jonge worden verhaald, waarbij er door de tussenkomst van sociale media binnen enkele minuten kan worden achterhaald wie deze jongen is. Vrienden van de dader zouden de foto immers hebben geplaatst.

Minister Mansveldtrein nieuwsTrein vandalismeTrein vernielingTreinplasser