NS bestelt 18 ICNG België treinen voor HSL naar Brussel

Afgelopen week is bekend gemaakt dat NS nog eens 18 InterCity Nieuwe Generatie (ICNG) treinen heeft besteld bij de Franse fabrikant Alstom. De bestelling van 18 ICNG België treinen komt bovenop de eerdere order van 79 nieuwe InterCity’s. De treinen zullen worden ingezet op de HSL tussen Nederland en België. Het aantal zitplaatsen wordt door de nieuwe internationale treinen met 8200 verhoogd op het traject.


ICNG België naar Brussel

De nieuwe ICNG België lijkt sterk op de overige ICNG treinen, maar om op het Belgische spoornet te kunnen rijden waren technische aanpassingen nodig. De treinen moeten namelijk een bovenleidingspanning van 25 kV en 1,5 kV aankunnen. Daarbij worden de treinen uitgerust met zowel ERTMS en ATB, zodat deze op de HSL en het hoofdrailnet kunnen worden ingezet.

Stijging internationaal treinverkeer

Er is grote vraag naar capaciteit in het internationaal treinverkeer en verwacht wordt dat dit zeker nog tot 2025 zal stijgen. De investering van 200 miljoen in nieuwe treinen naar België is daarom van groot belang en versterkt de verbinding van Amsterdam naar Brussel.

 

INCGInterCity BrusselNieuwe treinTrein BelgiëTrein Brussel