Nieuwe NS Dienstregeling 2020

Vanaf zondag 15 december 2019 gaat de nieuwe NS Dienstregeling 2020 van start! Reis je dagelijks met de trein? De wijzigingen kunnen van invloed zijn op de reistijd. Zo verwacht NS dat 50 000 reizigers een kortere reistijd zullen hebben en 5000 een langere. Als je benieuwd bent of de wijzigingen invloed hebben op jouw treinreis kan je dit nu al checken via de reisplanner.

Belangrijkste wijzigingen

Noord-Nederland – Randstad

In de komende jaren zal het Noorden van Nederland steeds dichter bij de Randstad worden betrokken. Dit jaar merken reizigers er nog niet veel van, want de besparing is ongeveer 1 tot 4 minuten.

Utrecht – Amersfoort – Harderwijk

Tussen Utrecht, Amersfoort en Harderwijk gaat het aantal InterCity’s van 4 naar 6 per uur. Dit is een merkbaar verschil voor veel reizigers en moet de zitplaatskans in de spits vergroten. Daarbij besparen reizigers die gebruik maken van een InterCity 10 minuten op de reistijd.

Haarlem – Zandvoort

In de aanloop naar de Grand Prix van Zandvoort (Formule 1) wordt het aantal treinen tussen Haarlem en Zandvoort verhoogt van 4 naar 6 per uur in de maanden juni, juli en augustus. In de rest van het jaar blijft dit gewoon 2 per uur.

Dordrecht – Eindhoven

De InterCity tussen Dordrecht en Eindhoven komt terug! Dit is nodig, omdat de trein van Den Haag naar Eindhoven niet meer in Dodrecht stopt. Deze rijdt namelijk sinds vorig jaar via de Hogesnelheidslijn.

Naamswijzigingen van treinstations in 2020

Drie treinstations in Nederland wijzigen voor 2020 van naam. Het gaat om Delft Zuid, Amersfoort en Eindhoven. De wijziging vind je hieronder:

  • Amersfoort > Amersfoort Centraal
  • Delft Zuid > Delft Campus
  • Eindhoven > Eindhoven Centraal
NS dienstregelingTrein DordrechtTrein EindhovenTrein RandstadTrein Zandvoort