Nederlander overmeestert man met mes in trein

Afgelopen vrijdagavond heeft zich een bizar voorval afgespeeld in de trein naar Liverpool. Ruud van den Einden uit Deurne werd de held van het weekend in Engeland. Hij was met de trein onderweg voor een gezellig voetbalweekendje met zijn vader, toen een verwarde man met een mes opdook in de trein. De Nederlander reageerde adequaat en had de man in enkele seconden onder controle.

Verwarde man in trein Liverpool

Ruud stapte met zijn vader in de trein naar Liverpool samen met de verwarde man. Het veil Ruud al op dat de man in zichzelf aan het praten was. In de trein liep de man even rond, waarna hij achter Ruud en zijn vader ging zitten. Hij kreeg direct argwaan, waarop hij zijn koffer aan de kant heeft gezet en de leuning rechtop.

Kort daarop begon de man tegen andere passagiers te praten. Hierbij zou hij teksten als “I’m going to kill you” hebben gezegd. Vervolgens heeft Ruud de man aangesproken, waarop de verwarde man een koksmes tevoorschijn haalde. Ruud aarzelde geen moment en overmeesterde de man binnen enkele seconden. Hierbij kwamen zijn bodyguardtrainingen voor zijn beveiligingsopleiding mogelijk goed van pas.

Direct sprongen andere reizigers te hulp, waarbij de man uiteindelijk met 4 man werd vastgehouden.

Politie en bier

Bij het volgende treinstation werd de trein tot stilstand gebracht en stond politie klaar om de man in te rekenen. Ruud en zijn vader hebben nog enige tijd op het politiebureau doorgebracht, waarna zij alsnog de voetbalwedstrijd hebben kunnen kijken onder het genot van een biertje.

Trein EngelandTrein LiverpoolTrein Politie