Mindervalide plekken in de trein

Wellicht dat er mindervalide plekken worden vrijgemaakt in de trein naar aanleiding van een verzoek van D66. De politieke partij vroeg zich af waarom er nog altijd geen mindervalide plekken in treinen zijn, terwijl dit bij andere vervoersmiddelen als de tram en de bus wel het geval is. Er zouden plaatsen in het midden van de trein vlakbij de deur moeten worden gereserveerd voor mensen die slecht te been zijn, zodat ze niet ver hoeven te lopen en verzekerd zijn van een plek in de trein. Op deze manier zou een grote groep Nederlands een plek worden geboden in de trein.

Minister Mansveld vond het verzoek van D66 direct al een goed idee en ging direct opzoek naar een oplossing. De Minister vroeg zich zelfs af waarom dit niet eerder is gedaan en kijkt ook naar oplossing bij de andere vervoerders.

Minister Mansveld zet zich in voor mindervalide.

Treinstoelen gereserveerd voor mindervalide

Op verzoek van de Pvda wordt er ook gekeken naar de positie van zwangere vrouwen in de trein. Wellicht dat de stoelen in de trein ook moeten worden gereserveerd voor dit soort gevallen. Wel heeft Mansveld gevraagd aan de vervoerders om er een eenheid in te brengen en niet allemaal een ander logo op een stickertje te nemen. Daarom zet zij zich in voor één duidelijk stickertje die bij alle vervoerders wordt gebruikt. Ook voor de reizigers zal dit duidelijker en minder verwarrend zijn.

mansveldmindervalidetreinvervoerders