Minder NS abonnementen in 2021

Kom je er niet uit met het kiezen van jouw abonnement bij NS? Je bent niet de eerste en daarom gaat NS abonnementen voor 2021 vereenvoudigen. Daarnaast moeten abonnementen flexibeler worden er wordt er rekening gehouden met de spits. Zo zal er geen korting meer worden gegeven voor reizen in de spits en gaat het aantal abonnementen van 22 naar 11.

NS abonnementen

NS luistert naar reiziger

NS heeft geluisterd naar klachten, tips en adviezen van reizigers en consumentenorganisaties. Op deze manier wil NS de zitplaatskans groter maken voor reizigers die voltarief betalen in de middagspits. Daarnaast wordt er meer flexibiliteit en gemak aangeboden aan de reiziger, waarmee NS een stap richting een flexibele en gebruiksvriendelijke toekomst zet.

Toenemende drukte

Om oplossingen te vinden voor de toenemende drukte in de trein zet NS alles op alles. Zo wordt er gekeken naar maatregelen die zij zelf kunnen nemen, maar ook naar oplossingen vanuit de maatschappij. Het afschaffen van de middagspitskorting is een maatregel die nodig is om reizigers een zitplaats aan te kunnen bieden. Het zou tenslotte niet eerlijk zijn als reizigers die gebruik maken van 40% korting de zitplaats bezet houden en iemand met voltarief achter blijft op het perron.

Belangrijke wijzigingen voor 2021

  • NS Flex zal voor alle abonnementen beschikbaar worden gesteld.
  • Alle “Vrij-abonnementen’, zoal Altijd Vrij, Traject Vrij, Weekend Vrij, Dal Vrij en Altijd Voordeel krijgen standaard NS Flex toegewezen.
  • Verschillende abonnementsvormen zullen uiteindelijk worden teruggebracht van 22 naar 11 om abonnementen te vereenvoudigen.
  • Abonnementen worden per maand €1 goedkoper, waardoor er geen prijsverschil meer is met reizen op saldo-abonnementen.
  • Alle abonnementen worden maandelijks opzegbaar.
  • Reizigers die op dit moment gebruik maken van een maandabonnement zijn straks met NS Flex tot 20% voordeliger uit.
  • Voordeelurenabonnementen zijn enkel nog geldig in de daluren. Ook niet in de middagspits.
  • Ook keuzedagen zullen enkel nog geldig zijn in de daluren.
ns abonnementReizigers nieuwstreinreizigers