Categorieën: NS trein nieuws

Miljoenenverlies door Fyra treinen

In 2013 heeft de NS een verlies van 43 miljoen euro gedraaid en dit zou voornamelijk te wijten zijn aan de Fyra treinen. De aankoop van de Fyra treinen bleek achteraf een flop en dit heeft de NS ontzettend veel geld gekost. Daarbij verwacht de NS nog een boete van het Ministerie, omdat ze een aantal doelstellingen niet hebben gehaald. Het verlies voor 2013 zal dus hoogstwaarschijnlijk nog worden aangevuld met een aantal miljoen.

De NS behaalde in 2012 nog een winst van 263 miljoen en verwacht dit in 2014 dan ook weer te halen. De aankoop van de Fyra treinen heeft gewoon ontzettend veel geld gekost en heeft dan ook voor het grote verlies gezorgd. De omzet bleef namelijk ongeveer gelijk aan de omzet in 2012, namelijk 4,6 miljard euro.

Daarbij is onlangs bekend gemaakt dat de klantentevredenheid van de NS omlaag is gegaan. Zo was vorig jaar in 2012 nog 49% tevreden met de NS, maar bleek afgelopen jaar slechts 47% tevreden te zijn. Een woordvoerder van de NS zegt dat dit te wijten is aan de overvolle treinen in het laatste kwartaal en dit was inderdaad volledig de schuld van de NS. Ondanks dat de tevredenheid is teruggelopen is de omzet uit het reizigersvervoer wel gestegen.

President-directeur Timo Huges stelt dat de NS dit jaar niet heeft kunnen brengen aan de reizigers wat zij hebben gewild. Daarbij is hij van mening dat de strategie van de NS veranderd moet worden en reizigers op een nog hoger voetstuk moeten worden geplaatst. Hiervoor heeft de NS verschillende programma’s opgestart, waaronder een programma om 100 miljoen per jaar te bezuinigen. De financiële verwachtingen voor 2014 zijn dan ook nog altijd positief.

Wij van Goedkoop-treinkaartje.nl vragen ons af hoe bezuinigingen kunnen leiden tot een hogere klanttevredenheid, want dit gaat vaak niet hand in hand. Toch blijven we positief en wensen we de NS een voorspoedig jaar tegemoet!

Delen
Aangemaakt door
Goedkoop-treinkaartje.nl

Laaste nieuws

Zomer aanbiedingen: Internationale treintickets met korting!

Internationale Treintickets met korting Zomer aanbiedingen voor populaire bestemmingen. Zoek tickets Trein Keulen Boek deze zomer voordelige treintickets naar Keulen…

13 uur geleden

Goedkope NS Dagretour en Smullers

Trek er deze zomer een dagje op uit met de goedkope NS Dagretour van de NS Spoordeelwinkel. Daarnaast ontvangt u…

1 week geleden

NS Zomertoer 2019

Komende zomer een dagje op stap met de trein? Reis voordelig op een traject naar keuze met de NS Zomertoer…

1 week geleden

Goedkope treinkaartjes in juli 2019

Trek er samen een op uit en reis goedkoop met de trein! In juli 2019 zijn er weer goedkope treinkaartjes…

1 week geleden

Treinongeluk tussen Leeuwarden en Sneek

Een trein is maandagochtend verongelukt op het traject tussen Leeuwarden en Sneek. Het ongeluk met een voertuig gebeurde ter hoogte…

1 week geleden

Defecte trein tussen Den Bosch en Tilburg

Zondagavond was er drie kwartier geen treinverkeer mogelijk tussen Den Bosch en Tilburg door een defecte trein op het spoor.…

1 week geleden