Meisje (2) krijgt lege fles uit trein tegen het hoofd

Vrijdagavond heeft zich een wel heel opmerkelijk voorval voorgedaan in de Duitse plaats Kamen nabij Dortmund. Een vader liep met zijn dochter van twee jaar oud op de arm het perron van station Kamen op, terwijl een feesttrein met 500 passagiers het station naderde. Hieruit werd een fles geworpen en deze kwam tegen het hoofd van het 2-jarige meisje.


Ziekenhuis en politie

De vader heeft direct het alarmnummer gebeld en zijn dochter naar het ziekenhuis gebracht. Deze moest worden geopereerd en verkeerd ondertussen buiten levensgevaar. Ook de politie werd ingeschakeld en heeft de feesttrein stilgezet op station Greven. Hier werden alle 500 inzittende geïdentificeerd en gehoord. Uiteindelijk bleek niemand iets van de situatie af te weten en kon de trein weer vertrekken. Wel gaf de politie aan dat de reizigers later op de avond nogmaals zouden worden verhoord.

Vermoedelijke dader gevonden

Nadat bekend werd wat er was gebeurd sloeg de stemming in de trein al gauw om. Ook werd bekend wie de dader was, waarop dit bij de politie werd gemeld. De vermoedelijke dader werd verhoord en is later weer vrijgelaten. De politie verdenkt de man niet van opzet, maar wel wordt hij verdacht van nalatigheid.

Trein DortmundTrein DuitslandTrein Politie