Man en hond komen om bij ongeluk op spoorwegovergang Coevorden

Een 35-jarige inwoner van Coevorden is afgelopen aangereden door een trein op een spoorwegovergang en heeft het ongeluk niet overleefd. De man was zijn hond aan het uitlaten en passeerde een spoorwegovergang. Aangezien het om een bewaakte spoorwegovergang ging is uit de camerabeelden op te maken dat de slagbomen naar beneden waren, maar de man het stopteken negeerde. Eerder dacht de politie aan een zelfdoding, maar na het zien van de camerabeelden lijkt het voorval meer op een ongeluk.

Aanrijding tussen trein en persoon

Het gebeurd nog te vaak dat mensen het stopteken negeren, waardoor dergelijke ongelukken veroorzaakt worden. Boetes voor het negeren van een stopteken op een spoorwegovergang zijn dan ook extra hoog tegenwoordig om dit fenomeen te stoppen.

De politie is een onderzoek gestart naar de identiteit van de man en de machinist van de trein wordt opgevangen door hulpdiensten. Uiteraard is de gebeurtenis voor de machinist traumatisch en zal hij worden geholpen door een hulpverlener.

Het treinverkeer bij tussen Coevorden en Nieuw-Amsterdam heeft enige tijd stilgelegen. Reizigers werden verzocht om gebruik te maken van vervangend busvervoer. Na enkele uren kwam het treinverkeer weer op gang en reden treinen weer volgens de normale dienstregeling.

{mymaplocation id=130 width=100% height=400px zoom=11 type=google }

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alle rechten voorbehouden 2020 - 2021 | Goedkoop-treinkaartje.nl

This window will automatically close in 15 seconds
Deel deze pagina!