Loslopende hond veroorzaakt vertraging

Afgelopen week heeft een machinist melding gemaakt van een loslopende hond langs het spoor, waardoor reizigers last hebben gehad van vertraging op het traject van Amersfoort naar Lelystad. Hierdoor reden treinen korte tijd stapvoets over het spoor, maar de overige machinist hebben heb dier niet gezien. Nader onderzoek bleek uit dat het om een loze melding ging, waarop de betreffende machinist is aangesproken.

Verschillende berichten over de vertraging verschenen op Twitter en andere media, waardoor reizigers direct op de hoogte waren van de vertraging.

De melding van een loslopende hond bleek vals alarm.

Vertraging voor reizigers in beide richtingen

Reizigers in beide richtingen hebben last gehad van vertraging door de valse melding. Zo moesten reizigers van Amersfoort naar Lelystad rekening houden met 15 minuten vertraging en reizigers van Lelystad naar Amersfoort zelfs tot 30 minuten. De vertraging was ontstaan doordat de treinen langzamer reden op het traject.

Een woordvoerder van de NS verklaarde later dat er juist is gehandeld, maar dat het deze keer achteraf niet noodzakelijk was geweest.

{mymaplocation id=254,22,252,23,413,25,397 width=100% height=400px zoom=11 type=google }

Alle rechten voorbehouden 2020 - 2021 | Goedkoop-treinkaartje.nl

This window will automatically close in 15 seconds
Deel deze pagina!