Ladder vergeten in Schipholtunnel na werkzaamheden

In de Schipholtunnel hebben afgelopen weekeinde werkzaamheden plaatsgevonden, waarna er een ladder was achtergelaten door één van de werknemers. De eerste trein die maandagochtend de tunnel in reed is vervolgens bovenop de ladder geklapt, waarbij de gevolgen gelukkig minimaal bleven. Volgens reizigersorganisatie Voor Beter OV (VBOV) hadden de gevolgen veel erger kunnen zijn en was een treinramp zelfs een mogelijkheid.

Gelukkig is dit niet gebeurd, maar zowel VBOV als de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) willen een onderzoek naar de oorzaak van dit voorval. Er zou namelijk uit veiligheid een check moeten worden uitgevoerd op achtergebleven middelen om dergelijke ongelukken te voorkomen. ILT heeft dan ook met onmiddellijke ingang een onderzoek ingesteld. Volgens VBOB zou ook ProRail direct achter de oorzaak moeten aangaan.

Trein actie 2015

Treinongeluk met ladder in Schipholtunnel

Het treinongeluk met de ladder in de Schipholtunnel heeft gelukkig voor minimale schade, hinder en problemen gezorgd, maar het had veel erger kunnen uitpakken. Het zou zomaar kunnen zijn dat de aannemer en ProRail een boete krijgen en wellicht dat de aannemer zijn vergunning kwijtraakt naar aanleiding van dit incident.


Trein naar Schiphol?

{mymaplocation id=277 width=100% height=400px zoom=11 type=google }

Alle rechten voorbehouden 2020 - 2021 | Goedkoop-treinkaartje.nl

This window will automatically close in 15 seconds
Deel deze pagina!