Koperdieven zorgen voor vertraging rond Schiphol

Er rijden amper treinen rondom Schiphol door een koperdiefstal op het traject. Koperdieven sloegen toe tussen Schiphol en Amsterdam en hebben tientallen meters spoor beschadigd. Door de koperdiefstal bij Schiphol zijn kabels, leidingen en spoorbeveiligingssystemen flink beschadigd. Hierdoor is er zeker nog tot 14:00 uur geen treinverkeer mogelijk tussen Amsterdam Zuid en Schiphol. Op andere trajecten is er minder treinverkeer mogelijk en worden bussen ingezet om reizigers alsnog op weg te helpen.

Een woordvoerder van de NS geeft aan te hopen dat de werkzaamheden rond 14:00 uur zijn afgerond, maar denkt dat de vertragingen nog de hele dag gaan duren.

Vaker problemen bij Schiphol door rookontwikkeling, maar dit keer zijn het koperdieven.

Daders zijn nog onbekend

De politie heeft de daders nog niet weten te pakken, maar heeft een onderzoek gestart om de schade alsnog te verhalen op de koperdieven. Verder zet de NS de hele dag vervangend busvervoer in om reizigers van en naar de luchthaven op weg te helpen. Tevens kunnen reizigers gebruik maken van het metronetwerk tussen Amsterdam Sloterdijk en Amsterdam Zuid met een geldig treinkaartje.

Het is niet de eerste keer dat er koper wordt gestolen van spoorbeheerder ProRail. Door de hoge koperprijzen zijn er regelmatig koperdiefstallen als deze, waarop ProRail verschillende aanpassingen aan het spoor heeft gemaakt om dit tegen te gaan. Volgens een woordvoerder van ProRail is het aantal diefstallen in het afgelopen jaar afgenomen door de maatregelen, maar is het probleem nog niet helemaal verholpen. Ook dit keer lijken de koperdieven succesvol te hebben gehandeld, maar ProRail gaat ervan uit dat de daders worden gepakt.


Met de trein naar Schiphol?

{mymaplocation id=12,28,29,30,31,32,33,34,35,36,277,369 width=100% height=400px zoom=11 type=google }

Alle rechten voorbehouden 2020 - 2021 | Goedkoop-treinkaartje.nl

This window will automatically close in 15 seconds
Deel deze pagina!