Hoge boetes voor de NS

Hoge boetes voor de NS

De NS krijgt hoge boetes vanuit het openbaar ministerie opgelegd. Minister Schultz heeft dit aangekondigd, aangezien de prestaties van de Nederlandse Spoorwegen onder de maat waren. In 2010 kreeg de NS al eerder een boete van 2 miljoen opgelegd door het ministerie en kreeg de kans om deze te ontlopen, wanneer het in 2011 zou verbeteren. De NS heeft hier uiteindelijk geen gehoor aan gegeven en kan nu opnieuw een boete van ruim 1,1 miljoen tegemoet zien. De NS krijgt hiervoor wel opnieuw de kans om deze te ontlopen door de klanttevredenheid in 2012 te verhogen. In een interview met Minister Schultz is het onderstaande gezegd:

”De voorlopige boete voor 2012 heeft nu de maximale hoogte”, schetst Schultz. ”Afspraken maken we niet voor niets. Er zijn verbeteringen, maar het moet nog beter. Daar heeft de reiziger recht op. Er reden nog nooit zoveel treinen op tijd. Maar klanttevredenheid is minstens zo belangrijk als punctualiteit. Daar ligt nu de uitdaging voor NS.”

De prijs van een treinkaartjes is tegenwoordig relatief duur voor de zekerheid die je ervoor terug krijgt. Voor deze prijs zou je een garantie van vervoer verwachten, terwijl dit in bepaalde gevallen niet gebeurd en dit kan in sommige omstandigheden een grote impact hebben. De minister vind wel dat er heel wat verbeterd is in de afgelopen jaren, maar weet dat het nog beter kan. Niet alleen op het gebied van reisinformatie, maar ook de punctualiteit en daarmee richt zij zich vooral op het behalen van de afgesproken reistijden.

Reisinformatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alle rechten voorbehouden 2020 - 2021 | Goedkoop-treinkaartje.nl

This window will automatically close in 15 seconds
Deel deze pagina!