fbpx

Grote treinstoring bij Utrecht Centraal

Er is vandaag een grote treinstoring bij Utrecht Centraal. De problemen zouden zijn veroorzaakt door kapotte bovenleidingen, waardoor treinen niet meer kunnen rijden. Op de traject van Utrecht Centraal naar Schiphol, Den Haag, Breukelen, Den Bosch en Nijmegen is weinig tot geen treinverkeer mogelijk. De NS adviseert reizigers dan ook om Utrecht te mijden indien mogelijk en anders dient men rekening te houden met vertragingen van ruim een uur. Het reparatiewerk aan de bovenleidingen duurt altijd lang, omdat het precisie- en gevaarlijk werk is.

Bezuinigingen spoor

Een woordvoerder van de NS laat weten dat reizigers worden geadviseerd om op de reisplanner te kijken en later van huis te vertrekken. De storing heeft sowieso een groot aantal reizigers in de spits getroffen, maar zal de komende dag nog veel meer slachtoffers maken. De reisplanner geeft momenteel een vertraging van een uur aan, maar dit zou nog kunnen oplopen. Wel heeft de NS omrij mogelijkheden toegevoegd aan de reisplanner, zodat reizigers hier inzicht in krijgen.

Overmacht

Volgens reizigersorganisatie ROVER is het overmacht voor de NS en kunnen zij er niets aan doen. Spoorbeheerder ProRail zou al langer bekend zijn met de problemen rondom Utrecht Centraal, maar heeft momenteel nog niet de oplossing gevonden. Het grote spaghetti netwerk rondom het treinstation wordt opgelost door het verwijderen van wissels, maar hierdoor worden ook de mogelijkheden rondom het spoor gereduceerd.

De problemen rondom het spoor bij Utrecht zullen mogelijk nog de hele dag aanhouden. Mocht u de trein vandaag kunnen mijden dan zouden wij dit zeker aanraden en dan zien we u vanaf morgen uiteraard graag weer terug.

{mymaplocation id=221,219,218,216,208 width=100% height=400px zoom=11 type=google }

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alle rechten voorbehouden 2019 - 2020 | Goedkoop-treinkaartje.nl