Grote drukte in trein naar Zandvoort

Ondanks de oproep om niet richting kustplaatsen te reizen met de trein kozen duizenden Nederlanders er afgelopen weekend voor om met de trein naar Zandvoort te reizen. Mensen leken de problemen en maatregelen te vergeten, waardoor treinen overvol zaten. Het houden van anderhalve meter afstand was niet altijd mogelijk. Politie en medewerkers van NS vroegen reizigers de hele dag op de reis ‘echt noodzakelijk’ was.

Dagjes mensen

Door het stellen van deze vraag kwam een deel van de reizigers tot inkeer. Toch pakte het overgrote deel de trein naar Zandvoort. Dat het ging om dagjes mensen was aantoonbaar, omdat er normaal slechts 17 duizend mensen in de gemeente wonen. Het aantal reizigers in de trein is normaal minimaal, maar nu was er amper genoeg aan twee treinen per uur.

Niet alleen in Zandvoort

Ook op de stranden en de boulevard bleek dat er tal van dagjes mensen naar Zandvoort waren vertrokken. Dit gebeurde natuurlijk niet alleen in Zandvoort, want ook in Scheveningen, ijmuiden en andere recreatiegebieden was het drukker dan normaal. De combinatie van het mooie weer en de versoepeling van maatregelen lijken belangrijke factoren die hieraan hebben bijgedragen.

Trein Dagje WegTrein Zandvoort