fbpx

Groei in aantal treinreizigers

De Nederlandse Spoorwegen (NS) verwachten een enorme groei in het aantal reizigers. Zo is de NS niet bang voor bezuinigingen op het studentenreis product, aangezien het aantal reiskilometers met ongeveer 2,6 miljard zal toenemen rond 2020. Dit zou komen door de verbeteringen aan het spoor, mooiere treinen, comfortabeler reizen en het gemak van treinreizen.

Het is een mooi vooruitzicht voor de NS, terwijl er tegelijkertijd een hoop moet worden bezuinigd bij de NS om de geleden verliezen weer goed te maken. De NS moet in dezelfde periode ruim 340 miljoen bezuinigen op de kosten, maar is nog altijd positief over de toekomst. Er wordt vaak gezegd dat de NS juist draait op studenten, maar volgens de prognoses is het helemaal niet zo slecht als er bezuinigd wordt op het studenten reisproduct. Treinen zouden in de ochtend- en avondspits vaak overvol zitten en het zou daarom helemaal niet zo slecht zijn als er wat minder studenten in de trein zouden zitten.

NS bezuinigingen

Ondanks bezuinigingen zal de NS toch groeien!

425 miljoen bezuinigen op Ov-studentenkaart

De OV-chipkaart zal meer worden verkocht in de toekomst, want de minister van Onderwijs moet binnenkort ruim 425 miljoen gaan bezuinigen op het reisrecht van studenten. Hiervoor zal binnenkort een plan bij de Tweede Kamer worden ingediend, maar vast staat dat er bezuinigd zal moeten worden. Om de impact van de bezuinigingen in kaart te brengen heeft de NS drie scenario’s voorspeld. Zo wordt er rekening gehouden met een scenario, waarin het aantal reizigerskilometers van studenten daalt met 5%, 20% en 30%. Toch verwacht de NS verder geen problemen en zijn de prognoses juist erg positief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alle rechten voorbehouden 2019 - 2020 | Goedkoop-treinkaartje.nl