Geen treinen tussen Apeldoorn en Amersfoort door aanrijding

Vanwege een aanrijding tussen een auto en een fietser op een spoorwegovergang in Apeldoorn is er geen treinverkeer mogelijk. Door een eerder ongeluk op de Laan van Spitsbergen was er een file ontstaan. De drukte en verkeerschaos werd nog erger toen de fietser werd geschept door een automobilist op de spoorwegovergang. Hierdoor werd zowel het auto- als treinverkeer gestremd. Treinreizigers tussen Apeldoorn en Amersfoort moeten rekening houden met een vertraging van een uur. De stremming zal nog zeker tot 11 uur duren. Automobilisten moeten tevens rekening houden met extra drukte, doordat de Laan van Spitsbergen en de Europaweg beide zijn afgesloten voor onderzoek.

Vertraging tussen Apeldoorn en Amersfoort

Het treinverkeer is volledig stilgelegd op last van de hulpdiensten. NS verwacht rond 11 uur weer te kunnen rijden op het traject. In de tussentijd wordt er vervangend busvervoer ingezet. Reizigers dienen voor vertrek hun reis te plannen en moeten rekening houden met een langere reistijd.

Op treinstations kampt NS met storingen, waardoor zij de reisadviezen niet kunnen delen via de informatieborden. Ook actuele reisinformatie via de reisplanner faalt. NS probeert met personeel reizigers te informeren op de treinstations, maar mogelijk voelen reizigers zich in de steek gelaten.

Autoverkeer in Apeldoorn

Doordat de Laan van Spitsbergen en de Europaweg zijn afgesloten kan het erg druk zijn op de wegen. Zeker omdat de wegen aansluiting vinden op de ring van Apeldoorn. Automobilisten worden daarom aangeraden om de route te wijzigen of vroegtijdig te vertrekken.

Aanrijding met autoAanrijding met fietsTrein AmersfoortTrein Apeldoorn