FNV Spoor gaat actievoeren

FNV weigert langer te praten met de NS over de huidige situatie en wilt veranderingen afdwingen door binnenkort te gaan staken. FNV Spoor telt ongeveer 6000 medewerkers, waaronder machinisten, conducteurs en kantoormedewerkers. De impact en vertraging voor reizigers kan enorm zijn en daarom heeft de FNV aangekondigd de stakingen in delen op te splitsen. Een woordvoerder van FNV laat weten de vertraging voor reizigers ten zeerste te betreuren, maar dat zij niet anders kunnen.

Reizigers kunnen op korte termijn stakingen verwachten van FNV Spoor. Deze worden kort van tevoren bekend gemaakt via de website van FNV en verschillende media.

Ontevredenheid bij FNV

FNV Spoor is ontevreden over de uitverkoop van horecagelegenheden en winkels op treinstatoins, omdat de concurrentiepositie hiermee zou afnemen en medewerkers hun baan verliezen. Daarbij pleiten zij al jaren voor een tweede conducteur in dubbeldekkers om de veiligheid van personeel te waarborgen. Volgens FNV Spoor maakt de NS jaarlijks 70 miljoen winst op winkels en horeca en is uitbesteding totaal overbodig.

NS lijkt problemen met personeel op te zoeken en hier bewust voor te kiezen.