Einde tijdperk Minister Mansveld door Fyra debacle

Staatssecretaris Minister Mansveld (Infrastructuur) is gister opgestapt, nadat het Fyra-rapport openbaar werd gemaakt. Volgens Samson heeft zij de beslissing zelf genomen en had zij hier geen enkele twijfels over. Communicatie is één van de belangrijkste aspecten op de functie en hierin zijn fouten gemaakt. De Fyra zou het traject naar België verzorgen en heeft Nederland miljoenen gekost.

Er werden verkeerde partijen aangetrokken voor zowel de bouw als de controle, waarover de Tweede Kamer ook nog eens slecht werd geïnformeerd.

Geen ontkomen

Het hing al langer in de lucht dat er iemand verantwoordelijk moest worden gehouden voor het Fyra debacle. Minister Mansveld had zich hier waarschijnlijk al langere tijd op voorbereid en heeft dan ook direct de juiste beslissing gemaakt. Dit zal niet onder druk zijn gegaan, want zij had dit uiteraard al zien aankomen.

Nieuwe Minister van Infrastructuur

Staatssecretaris Sharon Dijksma is aangewezen om Minister Mansveld te vervangen. Zij werkte eerder voor economische zaken en ook daar zal nu een vervanger voor moeten worden gevonden.

Beeldmateriaal

Minister Mansveldtrein nieuws