Deutsche Bahn verkoopt Arriva niet

In de afgelopen maanden hebben de Duitse Spoorwegen dochterbedrijf Arriva te koop gezet. Er gingen geruchten over verschillende opties, zoals de Franse Spoorwegen (SNCF), een groep investeerders, Carlyle en Transdev. Desondanks ziet Deutsche Bahn (DB) ondertussen van de verkoop af. Het zou DB niet genoeg opleveren om de dochteronderneming weg te doen.

Meer over Arriva: https://goedkoop-treinkaartje.nl/onderwerp/trein-arriva

Financieringsproblemen van DB

DB heeft schulden en die moeten worden opgelost. Uiteindelijk hebben zij daarom Arriva te koop gezet om de financieringsproblemen van het hele bedrijf te compenseren. Verschillende bedrijven hebben ondertussen een bod uitgebracht van 2,5 tot 4 miljard euro. Toch ziet het bedrijf af van de verkoop.

In de komende weken moet topman Richard Lutz van DB met een plan komen om het bedrijf er weer bovenop te helpen. Dit zal mogelijk gepaard gaan met bezuinigingen, besparingen en wellicht verkopen van kleine gedeeltes van het spoorbedrijf.

Mogelijke beursgang

Naast de verkoop van het bedrijf werd gespeculeerd over een beursgang in Amsterdam. Over deze plannen heeft DB nog niets bekend gemaakt. Daarbij is niet bekend of een beursgang wel voor voldoende financiële middelen zou zorgen.

Arriva in Nederland

Vervoerder Arriva is in Nederland naast NS het grootst. Zij verzorgen trajecten in het noorden, oosten en zuiden van Nederland. Daarbij exploiteren zij ook busvervoer met dochterbedrijf Arriva Touring. Dit doen zij in Groningen, Drachten en Emmeloord.

 

Deutsche BahnTrein Arriva