Daybreaker: Nachttrein tussen Arnhem en Doetinchem blijft

Van april tot en met juni heeft vervoerder Arriva een proef gedraaid in de regio. Om uitgaanspubliek te vervoeren werden op het traject tussen Arnhem en Doetinchem twee treinen ingezet. De treinen vertrokken rond 04:30 en 05:30 uur. Hieruit bleek de trein van 04:30 uur populair onder het uitgaanspubliek. Vervoerder Arriva heeft in samenspraak met de gemeenten en provincie besloten om de nachttrein te behouden.

Experiment met Daybreaker

De nachttrein was voor het stappubliek een grote wens. De laatste trein vertrok altijd rond 01:30 uur, terwijl kroegen in Arnhem veel langere openingstijden hebben. Een gegronde aanleiding voor het experiment, waarna het proces in gang werd gezet.

De nachttrein (DayBreaker) blijft sowieso tot en met mei 2020 rijden. Daarna wordt de populariteit van de trein opnieuw onder de loep genomen.

Nachttrein naar Winterswijk

Vanuit Winterswijk werd er massaal geklaagd over de nachttrein die niet doorreed tot station Winterswijk. Er werd zelfs een petitie ondertekend door inwoners uit de omgeving. Daarom heeft Arriva in samenspraak met de gemeente besloten om de nachttrein te laten doorrijden. Zo maakt de Daybreaker straks extra stops op station Gaanderen, Terborg, Aalten en Winterswijk.

De gemeente hebben hiervoor een financiële bijdrage toegezegd.

Trein ArnhemTrein ArrivaTrein DoetinchemTrein Winterswijk