Conducteur mishandeld bij Schagen

Opnieuw is een conducteur mishandeld door een reiziger die geen geldig vervoersbewijs bij zich droeg. De zwartrijder stapte in de trein naar Uitgeest, maar werd agressief toen er om zijn kaartje werd gevraagd door de dienstdoende conducteur. De zwartrijder gebruikte fysiek geweld en heeft de conducteur hierbij een aantal raken klappen gegeven. Kort daarop wist de conducteur de man te overmeesteren en kon hij de man overdragen aan de politie op station Schagen. Uiteraard heeft de conducteur aangifte gedaan tegen de reiziger, maar het is natuurlijk verschrikkelijk dat een conducteur iemand moet kunnen overmeesteren. Dit zou niet bij het takenpakket moeten horen van een conducteur en daarom zijn er nog altijd een groot aantal partijen die voor extra beveiliging pleiten rondom het spoor.

Bezuinigingen rondom spoor

Maat is vol voor agressie in het Openbaar Vervoer

Voor veel medewerkers van de NS en belangenorganisaties van het Openbaar Vervoer is de maat vol. In de afgelopen periode is er weer veel personeel in het OV mishandeld door agressieve passagiers, wat de werkomstandigheden voor deze mensen ontoelaatbaar maakt. Het is in principe niet anders dan voorgaande jaren, maar de maat lijkt nu echt vol. De oproep van het NS personeel wordt continu genegeerd door het bestuur, waardoor er steeds meer protestacties worden gehouden.

Ook de politiek lijkt zich steeds meer met het probleem te bemoeien, maar heeft voorlopig nog niet voor een oplossing gezorgd.

Alle rechten voorbehouden 2020 - 2021 | Goedkoop-treinkaartje.nl

This window will automatically close in 15 seconds
Deel deze pagina!