Brand in trein tussen Zaandam en Hoorn

Op het traject van Zaandam naar Hoorn is vanmiddag een trein tot stilstand gekomen, nadat inzittende melding maakte van brand in één van de treinstellen. Reizigers zagen rook uit de kast in de trein komen, waarop ze direct alarm sloegen. De trein werd stilgezet door de machinist en de alarmcentrale gaf het bericht direct door aan de brandweer. Toevallig was de brandweer honderd meter verderop bezig met een oefening, waarop de brand snel kon worden geblust.

Reizigers moesten in de tussentijd achterin de trein wachten op vervangend busvervoer. Doordat de plek waar de trein stilstond moeilijk bereikbaar was kon er maar 1 bus per keer worden ingezet. Het heeft dus ruim een half uur geduurd om alle reizigers op weg te helpen.

Brand trein

Later ontstond nog een kleine brand in de binnenwand van de trein.

Brand in trein tussen Zaandam en Hoorn zorgt voor vertraging

Nadat de brand in de kast was geblust ontstond er opnieuw een brand in de binnenwand van de trein. Het isolatie materiaal vatte vlam, waardoor de brandweer opnieuw moest ingrijpen. De brand was dit keer minder heftig en was daardoor snel onder controle. Volgens een woordvoerder van de brandweer was het goed dat ze er zo snel bij waren, omdat de schade hierdoor beperkt is gebleven. Wel kwam er heel veel rook vrij, maar dat kwam door het type materiaal dat in brand stond.

De NS heeft op het traject van Hoorn naar Zaandam tijdelijk vervangend vervoer ingezet, waardoor de vertraging op het traject beperkt is gebleven. Reizigers moesten rekening houden met ongeveer een kwartier vertraging.

{mymaplocation id=354,356,95,93 width=100% height=400px zoom=11 type=google }

Alle rechten voorbehouden 2019 - 2020 | Goedkoop-treinkaartje.nl