Categorieën: NS trein nieuws

Boer Winsum woedend op ProRail

De boer in Winsum die het stuk grond beheerd, waarop al meerdere dodelijke ongevallen hebben plaatsgevonden is woedend op ProRail. Op een persconferentie zou ProRail-directeur Pier Eringa hebben verklaard dat de boer al verschillende deals van de hand heeft gewezen, waardoor er nog steeds geen veilige spoorwegovergang is in Winsum. Dit schoot bij de boer direct in het verkeerde keelgat, omdat hij juist volledig meewerkt aan een veiligere overgang. Daarbij was hij als één van de eerste ter plaatse en werd hij van hulpverlener gedegradeerd naar schuldige (gevoelsmatig).

Brief van boer Winsum

In een brief aan NOS nieuws schrijft de boer dat hij de grond al 20 jaar bezit en dat ProRail in mei 2015 voor het eerst contact met hem heeft opgenomen. In de eerste instantie ging het om het aanleggen van een noodweg om de de gevaarlijke overweg te omzeilen. Later wilde ProRail overgaan tot aankoop van de grond om een definitieve weg aan te leggen. Hiervoor wilde de boer graag grond terug om zijn bedrijfsvoering opgang te houden. Hier ging ProRail in de eerste instantie mee akkoord, maar is daar later wegens financiële omstandigheden op teruggekomen.

Boer Stavenga (Winsum) is zich er altijd bewust van geweest dat mensenlevens zwaarder wegen dan een stuk grond en geeft aan dat de schuld bij ProRail en de gemeente ligt.

ProRail heeft niet gereageerd op de brief, maar heeft aangegeven de boer persoonlijk te benaderen.


Eerdere berichten: https://goedkoop-treinkaartje.nl/trein-nieuws/trein-ontspoord-bij-winum

Delen
Aangemaakt door
Goedkoop-treinkaartje.nl

Laaste nieuws

Goedkope NS Dagretour en Smullers

Trek er deze zomer een dagje op uit met de goedkope NS Dagretour van de NS Spoordeelwinkel. Daarnaast ontvangt u…

1 week geleden

NS Zomertoer 2019

Komende zomer een dagje op stap met de trein? Reis voordelig op een traject naar keuze met de NS Zomertoer…

1 week geleden

Goedkope treinkaartjes in juli 2019

Trek er samen een op uit en reis goedkoop met de trein! In juli 2019 zijn er weer goedkope treinkaartjes…

1 week geleden

Treinongeluk tussen Leeuwarden en Sneek

Een trein is maandagochtend verongelukt op het traject tussen Leeuwarden en Sneek. Het ongeluk met een voertuig gebeurde ter hoogte…

1 week geleden

Defecte trein tussen Den Bosch en Tilburg

Zondagavond was er drie kwartier geen treinverkeer mogelijk tussen Den Bosch en Tilburg door een defecte trein op het spoor.…

1 week geleden